Авокадо — екзотичний


Авокадо — екзотичний фрукт, який останнім часом завойовує високі позиції на кухні багатьох господинь. Це неймовірно корисний плід, використовуваний в приготуванні багатьох салатів, перших страв і десертів.

Однак чудовий смак готового блюда залежить від якості придбаного фрукта. Ось декілька порад з вибору авокадо; а якщо вас цікавить, як вчитися все робити самостійно — читайте тут.

Плід авокадо повинен бути повністю стиглим. Якісний фрукт має м'яку солодку м'якоть зі злегка маслянистої структурою. Якщо ж авокадо не дозрів, він матиме гіркий неприємний присмак і жорстку м'якоть.

Про стиглості авокадо можна судити по легкому постукування кісточки при струшуванні плода. Перевірити на стиглість фрукт можна, злегка натиснувши пальцем на шкірку. Вона повинна бути пружною і повертатися на місце після такого натискання. Незрілий плід має тверду шкірку, пальцями натиснути на неї не вийде. Якщо після легкого натиску пальцями на поверхні утворилася вм'ятина, а плід не розрівняти, фрукт занадто перезріло. Всередині він може виявитися гнилим. Тому від такої покупки варто відмовитися.

В залежності від сорту авокадо може мати різну за кольором шкірку. Найчастіше зустрічаються сорти з твердою зеленою шкіркою. Вони використовуються для приготування суші, салатів. Авокадо з коричневою шкіркою використовують у кулінарії для приготування супів, коктейлів. Деякі сорти можуть мати великі чи дрібні пухирці. Набувати варто авокадо з більш товстою шкіркою. Це значно полегшує очищення фрукта. А ось авокадо з тонкою шкіркою досить важко очищати, тому що разом з непридатним верхнім шаром видаляється більшість корисної м'якоті. Крім того, у таких фруктів дуже велика кісточка.

При виборі авокадо варто звернути увагу на його зовнішній вигляд. Шкірочка повинна бути цілою, не мати тріщин або деформацій. Якщо на поверхні фрукта присутні темні плями, плід, швидше за все, підгнив. Вживати в їжу його небажано.

Авокадо увійшов у наше життя порівняно недавно. Однак за такий короткий термін він встиг завоювати своїх шанувальників. Адже він не тільки має чудовий смак, але ще дуже корисний для здоров'я людини. Варто лише навчитися вибирати якісний фрукт, який порадує неповторним смаком. В якості чергового рецепту: Паштет з авокадо!

Авокадо - екзотичний

Похожие рецепты :

  • Продукти для приготування салату "Авокадо з куркою ": 100-р Жареного, запеченого або відварне філе курки. 1-н Огірок. 1-н Авокад ...

  • Продукти для приготування салату "Авокадо в креветках ": 500-р Креветок (очищених) 2-а Авокадо. 40-мл лаймового соку. Третій Ку ...

  • Продукти для приготування салату з тунцем і авокадо: 1-а Банку консервування тунця. 1-о Авокадо. Сік лайма (1 шт). 2 ст.л. Оливкової олі ...

  • Продукти для приготування салат з креветок і авокадо : 150-г відварених креветок (очищені) 2-а Авокадо 250-р Мелах сьомги (філе) Китайськ ...

  • Продукти для приготування салату з авокадо з оселедцем і буряком: 1 плід авокадо 1 буряк 1 оселедець 1 томат 2 яйця цибуля сік лимона ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Май 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Новые рецепты

Как выбрать кофе в зернах?

Как выбрать кофе в зернах?

Миллионы людей, вставая рано утром и собираясь на работу, не могут прийти в себя до тех пор, пока не[...]
Немного о пользе японской кухни

Немного о пользе японской кухни

Японцы – здоровая нация, и во многом такое положение вещей определяет хорошее питание. Свежие морепр[...]
Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]