Людина їсть все: всі


Людина їсть все: все що літає (крім літаків) і все що плаває (крім підводних човнів). І вже, звичайно, стародавні навички збирачів плодів, корінців і листя до цих пір живі в нашій крові — ми їмо практично все, що росте. У картоплі отруйні плоди, зате їстівні бульби; у деяких рослин у вхід йде все — від корінця до тичинки квітки. І деякі квіти, якими ми звикли прикрашати свої клумби, газони та підвіконня, цілком собі їстівні.

Звичайно, в першу чергу приходить на пам'ять "цариця квітів" — прекрасна троянда! Варення з пелюсток троянд — Найніжніше східне ласощі, що володіє багатьма цілющими властивостями. Так що запасемося рожевими пелюстками, закупивши квіти оптом опт і приступимо до варінні!

Якщо ви зібрали троянди в своєму саду, то мити пелюстки не треба — зріжемо їх з бутонів, обрізаючи щільні білі околоплодники. Якщо пелюстки покупні, їх треба промити і обсушити.

З одного кілограма цукру і двох склянок приготуємо сироп, і коли він загусне, додамо половинку чайної ложки лимонної кислоти, попередньо розчиненої у чайній ложці води.

Беремо 250 грамів пелюсток чайної троянди, розтираємо з 200 грамами цукру, потім опускаємо їх в гарячий сироп і варимо до готовності. Наше рожеве варення збереже аромат квітучого саду на всю зиму.

Інший їстівний квітка — хризантема. Квіти хризантеми можна сушити цілком, або попередньо розділивши на пелюстки, і додавати прямо до чайній заварці. Такий чай з хризантеми помогвет при профілактиці ГРВІ, і його можна пити цілу добу без всяких обмежень.

Після лікування антибіотиками рекомендується настій з пелюсток хризантеми. Щоб його приготувати, візьмемо дві чайні ложки подрібнених пелюсток хризантеми білого і жовтого кольору, два листа чорної смородини, заллємо склянкою окропу, залишимо настоюватися на годину. Потім процідимо і вип'ємо протягом дня.

Людина їсть все: всі

Похожие рецепты :

  • "Царським" я називаю це варення за його смак і деяку парадність. Метушні з ним не так багато, як здається, а от результат просто чудо ...

  • Райські яблучка - моя особлива любов. Просто так їх не з'їси - аромат є, а смаку мало. Але зате яке з них виходить варення! Просто казка! ...

  • При настанні осені ми зазвичай спохвачуються: а як там наш імунітет? Влітку все було ніколи, але перші дощі та заморозки приносять з собою і пе ...

  • Шербет - дивний напій: одночасно солодкий і освіжаючий, задовольняє спрагу. Існує безліч рецептів шербету, і чим стає жаркіше, тим частіше я їх ...

  • Чесно кажучи, я його зовсім не люблю варити: звичайне варення з білої черешні не гірше, і до того ж володіє прекрасним бурштиновим кольором, а о ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]