Людина їсть все: всі


Людина їсть все: все що літає (крім літаків) і все що плаває (крім підводних човнів). І вже, звичайно, стародавні навички збирачів плодів, корінців і листя до цих пір живі в нашій крові — ми їмо практично все, що росте. У картоплі отруйні плоди, зате їстівні бульби; у деяких рослин у вхід йде все — від корінця до тичинки квітки. І деякі квіти, якими ми звикли прикрашати свої клумби, газони та підвіконня, цілком собі їстівні.

Звичайно, в першу чергу приходить на пам'ять "цариця квітів" — прекрасна троянда! Варення з пелюсток троянд — Найніжніше східне ласощі, що володіє багатьма цілющими властивостями. Так що запасемося рожевими пелюстками, закупивши квіти оптом опт і приступимо до варінні!

Якщо ви зібрали троянди в своєму саду, то мити пелюстки не треба — зріжемо їх з бутонів, обрізаючи щільні білі околоплодники. Якщо пелюстки покупні, їх треба промити і обсушити.

З одного кілограма цукру і двох склянок приготуємо сироп, і коли він загусне, додамо половинку чайної ложки лимонної кислоти, попередньо розчиненої у чайній ложці води.

Беремо 250 грамів пелюсток чайної троянди, розтираємо з 200 грамами цукру, потім опускаємо їх в гарячий сироп і варимо до готовності. Наше рожеве варення збереже аромат квітучого саду на всю зиму.

Інший їстівний квітка — хризантема. Квіти хризантеми можна сушити цілком, або попередньо розділивши на пелюстки, і додавати прямо до чайній заварці. Такий чай з хризантеми помогвет при профілактиці ГРВІ, і його можна пити цілу добу без всяких обмежень.

Після лікування антибіотиками рекомендується настій з пелюсток хризантеми. Щоб його приготувати, візьмемо дві чайні ложки подрібнених пелюсток хризантеми білого і жовтого кольору, два листа чорної смородини, заллємо склянкою окропу, залишимо настоюватися на годину. Потім процідимо і вип'ємо протягом дня.

Людина їсть все: всі

Похожие рецепты :

  • "Царським" я називаю це варення за його смак і деяку парадність. Метушні з ним не так багато, як здається, а от результат просто чудо ...

  • Райські яблучка - моя особлива любов. Просто так їх не з'їси - аромат є, а смаку мало. Але зате яке з них виходить варення! Просто казка! ...

  • При настанні осені ми зазвичай спохвачуються: а як там наш імунітет? Влітку все було ніколи, але перші дощі та заморозки приносять з собою і пе ...

  • Шербет - дивний напій: одночасно солодкий і освіжаючий, задовольняє спрагу. Існує безліч рецептів шербету, і чим стає жаркіше, тим частіше я їх ...

  • Чесно кажучи, я його зовсім не люблю варити: звичайне варення з білої черешні не гірше, і до того ж володіє прекрасним бурштиновим кольором, а о ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]