Заливне з судака —


Заливне із судака — не найпростіше в приготуванні страва, але смак цієї ніжної риби в такому виконанні обов'язково сподобається вашим близьким.

Простіше, ніж судак, не готується жодна прісноводна риба. Він легко чиститься, його зручно їсти, кісток небагато. Судака важко приготувати «неправильно». Його м'ясо ніжне і в теж нежирне, що робить його дієтичним продуктом.

Нам знадобиться: півкілограма судака, 200 гр цибулі, 200 гр моркви, 15 гр желатину, 3 листочка лаврушки, 5 горошин запашного перцю, 5 штучок гвоздики, сіль за смаком.
Для прикраси: Яйце, зелень, лимон, горошок, журавлина.

За вашим бажанням заливне можна приготувати як порційно, так і в одній великій формі. Дана кількість інгредієнтів розраховане приблизно на 10 порцій.

Приготування:

Рибу почистити випатрати, з голови видалити зябра.
Цибулю і моркву порізати крупно.

Замочити желатин в 150 мл холодної кип'яченої води на 1:00.

У велику каструлю кладемо рибу, нарізані моркву і цибулю, лавровий лист, гвоздику, запашний перець, солимо, заливаємо 1 літром води і ставимо варитися. Після закипання варити близько півгодини.

Процідити гарячий бульйон і додати в нього желатин, постійно помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться. У форми для заливного налити бульйон, змішаний з желатином висотою 3-4 мм і поставити в холодне місце на 15-20 хвилин, до повного застигання.
З охолодженої риби видаляємо всі кістки.

У формочки, на шар застиглого желе викладаємо зелень, горошок, журавлину, кружечки яєць і знову заливаємо бульйоном на висоту прикраси. Знову ставимо формочки в холодильник (30 хвилин) для того, щоб наступний шар желе застигло.

На другий шар желе викладаємо шматочки риби і півкільця лимона, заливаємо фінальним шаром бульйону і прибираємо на холод до повного застигання (3-4 години).

Наше заливне з судака готове,

Похожие рецепты :

  • Б'юся об заклад, що багато утруднився відповісти на це питання: "тельно, вушне, заливне - що це таке?". Хоча ні - з заливним си ...

  • Нам вже знайома найпростіша вуха; але, чесно кажучи, мені завжди хотілося чогось більш грунтовного, чогось погустіше і пожирніше. Тому рецепт ю ...

  • Розсольник - це моя велика любов і полум'яна пристрасть! Але я зазвичай готую розсольники з курячих потрошки, тому не могла не зацікавитися ...

  • Пропоную вам чудовий десерт на всі пори року: желе з кефіру з варенням! До речі, якщо використовувати полуничне варення-п'ятихвилинку, він ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]