Фалафель — арабське


Фалафель — арабське блюдо, яке представляє собою кульки з подрібненого нуту (бобів), смажені у фритюрі. Це блюдо приправлене прянощами, серед яких можуть використовуватися петрушка, часник, цибуля, коріандр, чорний і червоний гострий перець, кмин.

Іноді в фалафель додаються квасоля і булгур.

Це блюдо вважається вегетаріанським. Як правило, подається з кус-кусом, овочами, з кунжутовое соусом, питою (тонким лавашем). Пропоную вам приготувати варіацію фалафель, яку готують в Абу-Дабі (всі фото клікабельні). Також зверніть увагу, дуже цікаво: рецепт трав'яного рулету, вельми ситно і смачно, господині оцінять.

Інгредієнти:

• турецький горох (нут) — 300 г;
• шпинат — 1 великий пучок;
• сир Фета або бринза — 100 г;
• борошно — 100 г;
• рослинна олія для обсмажування;
• кмин — 2 ч. л.;
• мелений чорний перець;
• сіль.

Спосіб приготування:

Турецький горох замочити в холодній воді на 3 години, після чого промити, знову залити водою, довести до кипіння і варити на повільному вогні 3 години. Якщо нут замочити на ніч, то час варіння значно зменшиться.

Поки горох вариться, шпинат вимити, обдати окропом і дрібно порубати. Сир дрібно накришити.

З каструлі злити воду, і подрібнити нут до консистенції пюре.

Додати до гороху шпинат, сир, кмин, борошно, мелений чорний перець і сіль. Все ретельно перемішати.

Вологими руками з отриманої маси сформувати невеликі кульки (розміром з волоський горіх) і злегка їх приплюснути.

Потім фалафель обваляти в борошні й обсмажити на олії до золотистого кольору.

Подавати на блюді з лимоном і зеленню.

Похожие рецепты :

  • Сливи користуються широкою популярністю в кулінарії. До числа кращих сортів слив відносяться Синя рання, Вікторія, Ганна Шпет, Ренклод зелений, ...

  • Яблуко - всіма улюблений фрукт. За поживними і лікарським властивостям яблука не поступаються жодним іншим плодовим культурам. Вони містять вк ...

  • Потрібно приготувати смачну вечерю без особливих витрат сил і кулінарної майстерності? Пропонуємо вам спекти печеня зі свинячим серцем в горщик ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]