Якщо гості на порозі


Якщо гості на порозі, а пригостити їх нічим, піца найкращий вихід із ситуації. Адже це блюдо можна приготувати швидко і задіяти багато продуктів з вашого холодильника. Головне — економно. А якщо ви не вірите, що піца — це просто, тоді пропоную чудовий рецепт, який може стати і вашим фірмовим.

Для тих, хто любить поєднувати прийом їжі з виходом у світ, рекомендуємо ресторан бакинський пасаж — ось де нагодують смачно і швидко!

А ми підготуємо потрібні продукти для піци з грибами та баклажанами.

Інгредієнти

Для тіста:

Борошно — близько двох склянок
Вода — 1 склянка
Дріжджі пресовані свіжі — 30 грам
Цукор — 1 столова ложка
Сіль — 1 чайна ложка
Рослинна олія — 2 столові ложки

Для начинки:

Баклажани — 1-2 шт.
Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
Гриби шампіньйони або гливи — 300 гр.
Помідори свіжі — близько 200-300 грам або кетчуп
Сир твердий — 150 гр.
Майонез — 100 гр.
Рослинна олія, сіль, перець

Приготування:

фото 1

Для початку приготуємо начинку. Для цього нам потрібно очистити баклажани від шкірки, щоб він був ніжним. Нарізати кубиками і викласти на сковороду. Обсмажити на рослинному маслі.

фото 2

Цибуля ріпчаста нарізаємо півкільцями і викладаємо на сковороду до баклажанів.

фото 3

Обсмажуємо все разом майже до готовності.

фото 4

Гриби нарізаємо пластинками. Додаємо їх до овочів і злегка обсмажуємо, щоб випарувалася притаманна грибам рідина.

фото 5

Додаємо сіль за смаком. Начинка готова.

фото 6

Тепер замісити тісто для піци. Візьмемо миску, в неї викладемо шматочок дріжджів рівний по вазі тридцяти грамам. Перемішаємо дріжджі з ложкою цукру.

фото 7

У вийшла дріжджову масу додаємо теплу воду. Перемішуємо.

фото 8

Залишилося додати сіль і борошно. Просіваємо борошно через сито і замішуємо тісто.

фото 9

У процесі замішування додамо пару ложок рослинного масла.

Замісити тісто, щоб не липло до рук. Можна використовувати масло для змазування рук.

фото 11

На змащене маслом деко або у форму за допомогою того ж рослинної олії викладаємо тісто тонким шаром і розподіляємо його по всій поверхні. Можна зробити по краях бортики.

Помідори (краще вершки) нарізаємо кружальцями і викладаємо їх рівномірно на тісто. Присипаємо сіллю і перцем.

фото 13

Наступним шаром буде підготовлена начинка з грибів, баклажанів і цибулі.

фото 14

Тепер натираємо на тертці сир і заповнюємо ним усю поверхню піци.

фото 15

Далі тонкою цівкою майонезу оформляємо верх піци у вигляді решітки.

фото 16

Ставимо в розігріту духовку наш виріб і випікаємо при температурі 180 градусів близько 25-ти хвилин. Коли піца підрум'яниться, перевіримо її на готовність паличкою (фото клікабельні).

Піца з грибами та баклажанами

Ось наша смачна, ароматна і головне ситна піца з грибами та баклажанами готова радувати гостей. Запрошуйте всіх до столу дегустувати гарячу піцу.

Піца з грибами та баклажанами

Піца з грибами та баклажанами, покроковий рецепт

Піца з грибами та баклажанами, покроковий рецепт

Похожие рецепты :

  • Про користь гречаної каші відомо всім, принаймні, слов'янським народам. Саме в Росії страви з гречки дуже популярні й улюблені. Гречана кр ...

  • Про те, наскільки роли корисні і популярні, ми вже згадували неодноразово. Ми з вами готували роли з крабовими паличками; тепер спробуємо приго ...

  • Про користь печінки для організму людини відомо, мабуть, всім. Хоч вона і належить до числа субпродуктів, все ж є головним джерелом заліза і ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]