Сьогодні пропоную вам


Сьогодні пропоную вам приготувати чудовий десерт — профітролі, а в якості начинки пропоную ніжний мигдалевий крем. Що стосується глазурі — так це вже цілком на ваш розсуд, можна її і не робити, а просто посипати готовий виріб цукровою пудрою. Пам'ятається, я якось пригощали профітролі, у яких крем був не всередині, а, так би мовити — зовні: вони були втоплені в креманке з шоколадним кремом … Було досить смачно, доповім я вам.

Безумовно, профітролі — Це абсолютно приголомшлива закуска до кави! Взяти кави в зернах на сайті Експрессменю, змолоти, заварити, відчути його приголомшливий аромат … Подати чашечку цього чарівного кави, а поруч — блюдо з профітролі … Чарівна картина!

Отже, будемо втілювати мрію в життя. Для тесту нам знадобиться 100 г вершкового масла, нарізаного шматочками, щіпка солі, півсклянки борошна, чотири яйця, дві столові ложки меленого мигдалю, 400 г цукрової пудри. Начиняти профітролі будемо мигдалевий кремом. Для його приготування візьмемо півлітра молока, шість жовтків, півсклянки цукру, дві столові ложки борошна, дві столові ложки меленого мигдалю, трохи ваніліну.

Тісто для профитролей готується також, як і для еклерів; покроковий рецепт приготування дивіться тут. Вершкове масло розтираємо з сіллю і склянкою води, нагріваємо, поки масло не розтане, але не кип'ятимо. Додаємо борошно, заважаємо до однорідності, знімаємо суміш з вогню, злегка остуджують і вбиваємо по одному яйцю, швидко і ретельно перемішуючи.

Робимо з тіста кульки, викладаємо їх на змащене маслом деко, випікаємо близько 25 хвилин при температурі 200 градусів. Потім остуджують, злегка надрізаємо і начиняє. У качетве начинки використовуємо збиті вершки і навіть джем; порожні профітролі можна подати до бульйону. А для парадних випадків приготуємо мигдалевий крем.

Молоко закип'ятити з ваніліном, остудимо. Жовтки взобьем з цукром, додамо борошно, в суміш вливаємо молоко, перемішаємо, прогріємо до загустіння, додамо мигдаль. Начиняє профітролі кремом, змащуємо глазур'ю з води і цукрової пудри і посипаємо мигдалем.

Приємного апппетіта!

Похожие рецепты :

  • Пропоную вам сьогодні один дуже цікавий рецептик. Я вважала, що з відвареної картоплі можна робити тільки салати і пюре; виявилося, що на його ...

  • Пропоную вам рецепт розкішних шоколадного десерту з ягодами - від одного перерахування потрібних продуктів слинки рікою течуть! Десерт складаєт ...

  • Пропоную вам сьогодні пісне тістечко з джемом і глазур'ю; пісне лимонне тістечко з горіхами ми вже пробували. Також рекомендую доступний р ...

  • Торт «Спартак» - десерт, який ніколи не підведе. Тонкі, ніжні коричневі коржі, прослоенних білосніжним кремом, буквально тануть у роті. Цей то ...

  • Домашній хліб смачний сам по собі, і з цим ніхто не сперечається. Але найголовніше - його приготування открвает справжній простір для творчості ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]