Цвітна капуста — овоч


Цвітна капуста — овоч настільки ж смачний, наскільки і корисний, і в кожної господині знайдеться мільйон рецептів її приготування. Запечена під сиром, обсмажена в клярі і просто в яйці; мене на такі вишукані страви (ах, лінь моя, лінь) ніколи не вистачало, я злегка відварювала її в підсоленій воді, потім обсмажують — і все. Але недавно я знайшла рецепт, в якому об'єдналися дві мої пристрасті: цвітна капуста та м'ясо; самі розумієте, що він завоював найпильнішу мою увагу.

Я вже багато разів говорила, що не мислю свого раціону без м'яса, сосисок та ковбаси. Звичайно, переробка м'яса має величезне значення — якісні напівфабрикати, особливо фарш, доводиться вибирати особливо ретельно. Але що поробиш, адже для мене овочі — річ смачна і корисна, але, по суті, гарнір. А якщо гарнір готується одночасно з основною стравою — то і тарілок треба мити менше (і знову зітхну про свою лінь), так що додається рецепт — для ледачих гурманів і любителів м'яса просто знахідка.

Отже, для приготування цвітної капусти, фаршированої м'ясом, нам знадобиться 100 мл молока, три чайні ложки вершкового масла, качанчик цвітної капусти вагою приблизно в 800 г, сіль і перець, 400 г змішаного фаршу (яловичина і свинина), одна картоплина, пара цибулин , 3-4 зубки часнику, петрушка, чайна ложка паприки. Ще будемо робити заливку, для якої візьмемо одне яйце, столову ложку молока, 30 г сиру і панірувальні сухарі.

Капусту розберемо на суцвіття, але залишимо ніжки. Заллємо гарячою водою, посолимо, вольем тепле молоко, доведемо до кипіння, відкинемо цвітну капусту і сольем рідина.

Займемося фаршем. До м'яса додамо натертий на тертці картоплю, чайну ложку вершкового масла, подрібнені цибулю і часник, паприку, сіль, перець, зелень петрушки. Перемішаємо гарненько і скачаємо в кулю.

Потім візьмемо форму для запікання, змажемо її маслом, покладемо туди наш куля з фаршу і всю поверхню «утикається» цвітною капустою, занурюючи в фарш ніжки суцвіть. Треба, щоб фарш був повністю покритий капустою. Повапниш капусту маслом, що залишилося і запекти в духовці близько години при температурі 200 градусів.

Приготуємо заливку. Яйце зіб'ємо з молоком, поллємо поверхню качана, не вимикаючи газ. Посипем тертим сиром з сухарями, і ще хвилин п'ять підрум'янимо в духовці.

Цвітна капуста - овоч

Похожие рецепты :

  • В рецепті цього чудесного салату всі інгрідієнти низькокалорійні і дуже корисні; так що гаряче рекомендую. Цвітну капусту в ньому можна замінит ...

  • Ще один найпростіший рецепт, від душі рекомендований до вживання: Моєму капусту і розбираємо її на суцвіття. Укладаємо в банку, додаємо гілочк ...

  • Продукти для приготування капусти в клярі: Капуста кольорова Яйця - 2 шт. Борошно - 4 стіл. ложки Сир тертий - 80 гр. Пиво - 100 мл. О ...

  • Листкове тісто - штука складна, не сперечаюся. Але зараз можна купити готове листкове тісто, і це здорово полегшує нам задачу! Як згадаю, скіл ...

  • Цей рецепт для таких, як я: затятих шанувальників м'яса. Я вже багато разів зізнавалася у своїй кровожерливості, і нічого не можу поробити: ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]