Пасхальна випічка так


Пасхальна випічка так вабить своїм ароматом, здобою і красою! Втім, готувати дріжджове тісто з родзинками, цукатами і горішками можна не тільки в свято, був би час і бажання. Пропонуємо вам класичний шафрановий паску з кольоровою начинкою. Це відмінне частування до чаю, яке не черствіє до двох тижнів.

Говорити просто про смачне — велике мистецтво, але ми з вами їм володіємо повною мірою, і готуємо дуже смачні делікатеси з найпростішим рецептами.

Знадобиться: 750 г молока, три упаковки сухих дріжджів (по 11 грамів), два кілограми борошна, 450 г цукру, 5 чайних ложок ванільного цукру, 15 жовтків, рильця шафрану, 600 г маргарину, 120 г горіхів (фундук, арахіс, мигдаль, кешью), 150 г цукатів, 200 г родзинок.
Рецепт:

1. Молоко підігріти до теплоти і всипати в нього дріжджі. Додати три-чотири чайні ложки цукру і півкілограма борошна.

Змішати, накрити кухонним рушником і поставити на теплу батарею на півгодини.

2. Рильця шафрану (близько трьох щіпок, можна трохи більше), розтерти в ступці і залити 9 ст.л. окропу. Закрити кришкою, нехай настоюється 15 хвилин.

3. Охолоджені жовтки розтерти з рештою цукром і ваніліном, додати в опару, змішати.

4. Вилити в тісто шафран разом з рідиною, а потім додати сюди ж розм'якшений маргарин.

5. Залишилося просіяти крізь сито півтора кілограма борошна і змішати її з тестом до однорідності. Тісто має вийти податливе, не дуже липке і не дуже круте. Закриваємо його рушником і ставимо в тепло на годину.

6. Горіхи подрібнюємо у блендері або за допомогою качалки, цукати ріжемо дрібними кубиками, а родзинки моєму. Все це змішуємо з тестом.

Чекаємо, поки воно знову гарненько підніметься.

7. Форми для випічки мажемо олією і заповнюємо тістом рівно на одну третину. Більше не можна, інакше паски вилізуть за краї і верхівка пригорить.

8. Обов'язково дочекайтеся, щоб сире тісто у формах піднялося. Ставимо в нагріту духовку приблизно на 40-50 хвилин. Потім перевіряємо сірником або зубочисткою. Паски готові!

Верхівку можна змастити збитим білком або готової глазур'ю, або просто посипати цукровою пудрою і цукатами (фото клікабельні).

Паска шафрановий з цукатами

Паска шафрановий з цукатами

Похожие рецепты :

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Щорічно напередодні Великодня в кожній родині зустрічається ароматами домашньої випічки. Господині печуть паски - адже вони за традицією вважаю ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

  • Фалафель - арабське блюдо, яке представляє собою кульки з подрібненого нуту (бобів), смажені у фритюрі. Це блюдо приправлене прянощами, серед я ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]