Напевно, у кожної господині


Напевно, у кожної господині є свій власний рецепт чудового «Празького торта». Як відомо, це знамените ласощі вимагає деяких знань і навичок в області випікання примхливого бісквітного тіста, і, звичайно ж, достатня кількість вільного часу на його приготування.

Також рекомендую ласунам — Горіхові маффіни з шоколадно-горіховою глазур'ю, просто пальчики оближеш, така смакота! Але що робити, коли часу немає, а так хочеться доповнити сімейне чаювання чим-небудь шоколадно-повітряним? У цьому випадку вам напевно стане в нагоді наш рецепт «Шоколадно-горіхового торта» як один з варіантів «Празького». Час на випікання коржів в ньому скорочено через використання легкого сметанного тіста, тим не менш, торт на смак не поступається своєму оригінальному «побратиму». Отже, знайомтеся — «Шоколадно-горіховий торт»!

Інгредієнти:

Для сметанного тіста: 300 гр. сметани, 1 чайна ложка соди, 1,5 склянки цукру, 2 яйця, 2 склянки борошна, 2 — 3 столові ложки какао.

Для крему: банку згущеного молока, 4 столові ложки какао, 150 грам вершкового масла. Замість звичайної згущенки і какао можна взяти варене згущене молоко типу «Іриска».

Для глазурі: 4 столові ложки какао, 4 столові ложки цукру, 4 столові ложки вершків або сметани, 50 г вершкового масла.

Технологія приготування:

Готуємо коржі. У сметану додаємо соду, перемішуємо. Через кілька секунд сметана починає наповнюватися повітрям через кислотно-лужних реакцій. Це і буде забезпечувати легкість наших коржів.

Цукор збиваємо з яйцями, обережно вводимо яєчну суміш в сметану. Збитий білок зробить коржі ще більш легкими.

Борошно і какао просіваємо в масу, збиваємо до однорідної маси і викладаємо в роз'ємну форму, яку заздалегідь змащуємо маслом. Ставимо в прогріту духовку при температурі 150-180 градусів і випікаємо до готовності 40 хвилин.

Після охолодження коржа його необхідно розділити на три частини, дати можливість охолонути перед нанесенням крему.

Готуємо крем. Згущенку збити з м'яким вершковим маслом.

Промазати коржі получившимся кремом, посипати кожен корж підсмаженим і подрібненим арахісом.

Не забудьте промащувати кремом бічні сторони торта.

Готуємо глазур. Змішуємо какао, цукор і вершки, проварюємо масу до загусання, додаємо вершкове масло.

Получившейся глазур'ю змащуємо торт, а зверху наносимо будь-який вподобаний візерунок кокосовою стружкою або пудрою.

Можна пригощатися (фото клікабельні)!

Час приготування: 1:00.

Юлія Міщенко спеціально для Обід з Нічого

Похожие рецепты :

  • Торт «Спартак» - десерт, який ніколи не підведе. Тонкі, ніжні коричневі коржі, прослоенних білосніжним кремом, буквально тануть у роті. Цей то ...

  • Смачний торт з бананово-сметанним кремом, политий шоколадною глазур'ю, і присипаної солодкої кондитерської крихтою - це щось неймовірне! Ко ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Можливості пісочного тіста воістину безмежні: ми можемо піч з нього солодке печиво, можемо робити з нього тарталетки, наповнюючи їх гостреньким вм ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]