Сочевиця — найцінніший

Сочевиця — найцінніший харчовий продукт. Вона багата білком, вуглеводами, мінеральними речовинами, які легко засвоюються організмом. Крім того, сочевиця має лікувальні властивості — допомагає боротися з шлунковими і нервовими хворобами, і, на відміну від багатьох лікувальних продуктів, володіє чудовим смаком.

Суп-пюре з сочевиці — справжній делікатес! Пропоную вам покроковий рецепт, люб'язно наданий мені моєї зовицею, довгі роки пропрацювала в реторане турецької кухні.

Нам знадобиться склянка червоної сочевиці, дві склянки води, один бульйонний кубик, одна цибулина, два зубки часнику, рослинна олія, томатна паста, вершкове масло, ложка борошна, сушена м'ята, сушений чебрець, сушена петрушка, сіль, лимон.

Сочевиця - найцінніший

Сочевицю промиваємо під проточною водою хвилин 10-15, щоб зійшла каламуть. Потім заливаємо двома склянками води і ставимо на середній вогонь. Пропоную використовувати тільки варильні поверхні газові хорошої якості, так як регулювати газ потрібно акуратно. Розварюється червона сочевиця швидко, на відміну від зеленої, яка навіть після замочування вариться годину. Буквально через 15 хвилин у нас в каструлі буде ось така бура каша. Зменшуємо газ до мінімуму.

На сковорідці обсмажуємо ложку борошна на вершковому маслі. Додаємо обсмажену муку в суп і ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.

Нарізаємо дрібно цибулю і видавлюємо через прес часник.

Обсмажуємо на рослинному маслі часник, цибулю і томатну пасту.

Додаємо обсмажені овочі в каструлю, перемішуємо, солимо, кришимо бульйонний кубик.

Додаємо сушені пряні трави. Знімаємо з вогню і збиваємо всю масу віночком або міксером.

Лимон ріжемо на четвертинки.

Подаємо суп-пюре з лимоном. Лимончик треба видавити в суп-пюре і перемішати.

Похожие рецепты :

  • Фалафель - арабське блюдо, яке представляє собою кульки з подрібненого нуту (бобів), смажені у фритюрі. Це блюдо приправлене прянощами, серед я ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Продовжуємо розмову про пісних супах, розпочатий тут. Нещодавно довелося мені в одному ресторанчику спробувати турецький суп-пюре з сочевиці; в ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Пиріг з суницею і сиром буде відмінною знахідкою для батьків, чиї діти не люблять сир і фрукти в натуральному вигляді. Ніжний пиріг припаде до ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Декабрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Новые рецепты

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]
Правила безопасного обгона на дороге

Правила безопасного обгона на дороге

Частенько многие участники автомобильного движения пытаются кого-то обогнать или подрезать на большо[...]
No thumbnail available

Аминокислоты для спортивного питания

Аминокислота – это химическое вещество, которое влияет на свойства белка и по сути оно является осно[...]
Выберите нужное вам оборудование

Выберите нужное вам оборудование

Электрооборудование прочно вошло в нашу повседневность. Электроэнергия используется во всех отраслях[...]
Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Подарки на Новый Год на 24kua для мамы

Новый год не за горами, и вам еще нужно успеть приготовить подарки для родных и близких. В первую оч[...]