Сочевиця — найцінніший

Сочевиця — найцінніший харчовий продукт. Вона багата білком, вуглеводами, мінеральними речовинами, які легко засвоюються організмом. Крім того, сочевиця має лікувальні властивості — допомагає боротися з шлунковими і нервовими хворобами, і, на відміну від багатьох лікувальних продуктів, володіє чудовим смаком.

Суп-пюре з сочевиці — справжній делікатес! Пропоную вам покроковий рецепт, люб'язно наданий мені моєї зовицею, довгі роки пропрацювала в реторане турецької кухні.

Нам знадобиться склянка червоної сочевиці, дві склянки води, один бульйонний кубик, одна цибулина, два зубки часнику, рослинна олія, томатна паста, вершкове масло, ложка борошна, сушена м'ята, сушений чебрець, сушена петрушка, сіль, лимон.

Сочевиця - найцінніший

Сочевицю промиваємо під проточною водою хвилин 10-15, щоб зійшла каламуть. Потім заливаємо двома склянками води і ставимо на середній вогонь. Пропоную використовувати тільки варильні поверхні газові хорошої якості, так як регулювати газ потрібно акуратно. Розварюється червона сочевиця швидко, на відміну від зеленої, яка навіть після замочування вариться годину. Буквально через 15 хвилин у нас в каструлі буде ось така бура каша. Зменшуємо газ до мінімуму.

На сковорідці обсмажуємо ложку борошна на вершковому маслі. Додаємо обсмажену муку в суп і ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.

Нарізаємо дрібно цибулю і видавлюємо через прес часник.

Обсмажуємо на рослинному маслі часник, цибулю і томатну пасту.

Додаємо обсмажені овочі в каструлю, перемішуємо, солимо, кришимо бульйонний кубик.

Додаємо сушені пряні трави. Знімаємо з вогню і збиваємо всю масу віночком або міксером.

Лимон ріжемо на четвертинки.

Подаємо суп-пюре з лимоном. Лимончик треба видавити в суп-пюре і перемішати.

Похожие рецепты :

  • Фалафель - арабське блюдо, яке представляє собою кульки з подрібненого нуту (бобів), смажені у фритюрі. Це блюдо приправлене прянощами, серед я ...

  • Сирне печиво відомо ще з часів Радянського Союзу, багато хто називав його "гусячі лапки". Час на приготування сирного печива мінімаль ...

  • Продовжуємо розмову про пісних супах, розпочатий тут. Нещодавно довелося мені в одному ресторанчику спробувати турецький суп-пюре з сочевиці; в ...

  • Сьогодні ми з вами будемо готувати рибу під сирним соусом; немає нічого кращого, ніж смачна рибка, обсмажена з овочами! Якщо немає можливості д ...

  • Пиріг з суницею і сиром буде відмінною знахідкою для батьків, чиї діти не люблять сир і фрукти в натуральному вигляді. Ніжний пиріг припаде до ...

Комментарии запрещены.

Календарь рецептов
Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Новые рецепты

Особенности выбора витражей

Особенности выбора витражей

Многие люди стремятся к тому, чтобы обеспечить красивую и уютную атмосферу в доме. Вот почему изыска[...]
Как правильно выбрать чайник для кухни

Как правильно выбрать чайник для кухни

Современный рынок предлагает действительно большое разнообразие чайников. Сейчас можно отыскать тако[...]
Как самостоятельно вести бухгалтерию

Как самостоятельно вести бухгалтерию

Каждая организация сталкивается с проблемой ведения бухгалтерского учета. Стоит отметить, что вести [...]
Как выбрать хорошее овсяное печенье

Как выбрать хорошее овсяное печенье

Для многих людей любимым деликатесом, который подают к чаю, является овсяное печенье. Стоит отметить[...]
Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Оборудование для мест общественного питания: как правильно выбрать

Мечта многих людей – открыть свое заведение, например, кафе или бар. Они рисуют себе картинки того, [...]